No subject


Sat Sep 20 21:17:40 BST 2008


but nothing I type echoes to the screen, nor does any response from the =
modem.

I can display the "term" help screen, and also exit with ~. back to the =
ppp prompt.

Do I have to give some explicit command to get "term" to echo to the =
screen?
Is there a complete idiots guide somewhere on how to get this working?

Thanks for any helpful suggestions.
Charles


------=_NextPart_000_000B_01C191F8.259ABF60
Content-Type: text/html;
	charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META content=3D"text/html; charset=3Diso-8859-1" =
http-equiv=3DContent-Type>
<META content=3D"MSHTML 5.00.2314.1000" name=3DGENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=3D#ffffff>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>Hi - I'm trying to set up a dial-up =
connection=20
using a known good external 56K modem on /dev/cuaa0 (COM1).</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>When I start "ppp" it comes up =
saying:</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>Working in interactive =
mode</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>Using interface: tun0</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>ppp ON &gt;</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>This is pretty much as I would expect.=20
</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>To start talking to the modem I then =
enter "term"=20
at the ppp prompt and get the message:</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>deflink: Entering terminal mode on=20
/dev/cuaa0</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>Type '~?' for help</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>Again, from the documentation (e.g. ppp =
manpage),=20
this is what I would expect.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>From&nbsp;here I would expect to be =
able to=20
commence dialogue with the modem, but nothing I type echoes to the =
screen, nor=20
does any response from the modem.</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>I can display the "term" help screen, =
and also exit=20
with ~. back to the ppp prompt.</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>Do I have to give some explicit command =
to get=20
"term" to echo to the screen?</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>Is there a complete idiots guide =
somewhere on how=20
to get this working?</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>Thanks for any helpful =
suggestions.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=3DArial size=3D2>Charles</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV></BODY></HTML>

------=_NextPart_000_000B_01C191F8.259ABF60--





More information about the Ukfreebsd mailing list