FreeBSD-4.7-RELEASE and a sis 900 nic

Andrew andrew.hodgson at blueyonder.co.uk
Sat Mar 22 19:28:05 GMT 2003


Sorry, I should have asked before -

What changes did you make to the BIOS to get this result? Changing the IRQ
or changing the 'Plug and Play OS?' option?

Thanks,

Andrew

> Ok here It is
>
> pci0: <unknown card> (vendor=0x1039, dev=0x7012) at 2.7 irq 10
> sis0: <SiS 900 10/100BaseTX> at device 3.0 on pci0
> sis0: couldn't map ports/memory
> device_probe_and_attach: sis0 attach returned 6
> pcib1: <SiS 5591 host to AGP bridge> on motherboard
> pci2: <PCI bus> on pcib1
> orm0: <Option ROM> at iomem 0xc0000-0xcbfff on isa0
> fdc0: <NEC 72065B or clone> at port 0x3f0-0x3f5,0x3f7 irq 6 drq 2 on
> isa0
>
> I also just saw this
>
> ppbus0: <Canon BJC-4300/1.00> PRINTER BJ,LQ,BJL,BJRaster,BSCC
>
> That is my printer. But I havent switched it on for days now. Does that
> mean it detected it ?
>
>
> david
>
> -----Original Message-----
> From: freebsd-users-admin at uk.freebsd.org
> [mailto:freebsd-users-admin at uk.freebsd.org] On Behalf Of Andrew
> Sent: 22 March 2003 18:55
> To: freebsd-users at uk.freebsd.org
> Subject: Re: FreeBSD-4.7-RELEASE and a sis 900 nic
>
>
>
> > Ok that stopped the error coming up. But got another one something
> > about not be able to map memory or port.  The card is a built on card.
>
>
> OK, can I see the relevant output from dmesg?
>
> Thanks,
> Andrew
>
>
>
> >
> > -----Original Message-----
> > From: Andrew [mailto:andrew.hodgson at blueyonder.co.uk]
> > Sent: 22 March 2003 18:15
> > To: David Richards
> > Subject: Re: FreeBSD-4.7-RELEASE and a sis 900 nic
> >
> >
> > Could be the IRQ - have you checked for conflicts? Is it switchable
> > iin the BIOS? It might be worth toggling 'Plug n Play OS' from 'yes'
> > to 'no' (or
> > vice-versa) in the BIOS. Failing that put the card on another PCI slot
>
> > and see if it works - this is just my experience, I hope you can fiind
>
> > the answer! Best wishes, Andrew
> >
> > ----- Original Message -----
> > From: "David Richards" <davidr at skyforge.net>
> > To: <freebsd-users at uk.freebsd.org>
> > Sent: Saturday, March 22, 2003 5:51 PM
> > Subject: FreeBSD-4.7-RELEASE and a sis 900 nic
> >
> >
> > > Hi all
> > >      I am having trouble getting my network card to work. It is a
> > > sis
> > > 900 based card.
> > >
> > > I get the following messages when I Boot up
> > >
> > > sis0: <SiS 900 10/100BaseTX> port 0xa000-0xa0ff mem
> > > 0xee000000-0xee000fff irq 5 at device 3.0 on pci0
> > > sis0: Ethernet address: 00:e0:18:ab:17:b8
> > > sis0: MII without any PHY!
> > > device_probe_and_attach: sis0 attach returned 6
> > >
> > >
> > > I have recompiled my kernel to add
> > >
> > > device miibus
> > > device sis
> > >
> > >
> > > And I still get the errors and unable to configure it.
> > >
> > > Any idea ?
> > >
> > >
> > > david
> > >
> > >
> > > ------ FreeBSD UK Users' Group  -  Mailing List ------
> > > http://listserver.uk.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-users
> >
> >
> > ------ FreeBSD UK Users' Group  -  Mailing List ------
> > http://listserver.uk.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-users
>
>
> ------ FreeBSD UK Users' Group  -  Mailing List ------
> http://listserver.uk.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-users
>
>
> ------ FreeBSD UK Users' Group  -  Mailing List ------
> http://listserver.uk.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-users





More information about the Ukfreebsd mailing list