Sendmail going really slowly

Fraser Heath Fraser.Heath at BTInternet.com
Wed Aug 30 19:24:35 BST 2000


Hello,
        Ive just done a fresh install of 4.0 then upgraded to 4.1 and I find
my Sendmail while does actualy work, it does so at a snails pace.  For
example I have a simple script set up that mails me when ever some important
files change, the output is minimal yet sendmail will take about 2 mins to
process it, and, while updateing my aliases, again it took a couple of mins
to process.  Its not like this box is under -any- strain, at bottom of this
mail is my dmesg output, if its any help, no idea what sendmail parts to
attach..I found it was going slow even on first boot after install, when it
got to starting daemons it appeard to hang on sendmail until it finaly
decided it was going to work and carry on booting, now it boots up ok, but
just anything to do with sendmail just takes a couple of mins.  Any ideas
plz?

Regards,

Fraser.








Dmesg :

CPU: Pentium III/Pentium III Xeon/Celeron (602.19-MHz 686-class CPU)
  Origin = "GenuineIntel"  Id = 0x683  Stepping = 3

Features=0x383f9ff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,
PAT,PSE36,MMX,FXSR,XMM>
real memory  = 402636800 (393200K bytes)
config> di sn0
config> di lnc0
config> di le0
config> di ie0
config> di fe0
config> di ed0
config> di cs0
config> di bt0
config> di aic0
config> di aha0
config> di adv0
config> q
avail memory = 387657728 (378572K bytes)
Preloaded elf kernel "kernel" at 0xc0413000.
Preloaded userconfig_script "/boot/kernel.conf" at 0xc041309c.
Pentium Pro MTRR support enabled
md0: Malloc disk
npx0: <math processor> on motherboard
npx0: INT 16 interface
pcib0: <Host to PCI bridge> on motherboard
pci0: <PCI bus> on pcib0
pcib2: <VIA 82C598MVP (Apollo MVP3) PCI-PCI (AGP) bridge> at device 1.0 on
pci0
pci1: <PCI bus> on pcib2
isab0: <VIA 82C596B PCI-ISA bridge> at device 4.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <VIA 82C596 ATA66 controller> port 0xd800-0xd80f at device 4.1 on
pci0
ata0: at 0x1f0 irq 14 on atapci0
ata1: at 0x170 irq 15 on atapci0
uhci0: <VIA 83C572 USB controller> port 0xd400-0xd41f irq 10 at device 4.2
on pci0
usb0: <VIA 83C572 USB controller> on uhci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: VIA UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhub0: port 1 power on failed, IOERROR
uhub0: port 2 power on failed, IOERROR
pci0: <Matrox MGA 1024SG/1064SG/1164SG graphics accelerator> at 10.0 irq 11
xl0: <3Com 3c905C-TX Fast Etherlink XL> port 0xd000-0xd07f mem
0xe1800000-0xe180007f irq 10 at device 13.0 on pci0
xl0: Ethernet address: 00:01:02:a8:31:c1
miibus0: <MII bus> on xl0
xlphy0: <3c905C 10/100 internal PHY> on miibus0
xlphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
pcib1: <Host to PCI bridge> on motherboard
pci2: <PCI bus> on pcib1
fdc0: <NEC 72065B or clone> at port 0x3f0-0x3f5,0x3f7 irq 6 drq 2 on isa0
fdc0: FIFO enabled, 8 bytes threshold
fd0: <1440-KB 3.5" drive> on fdc0 drive 0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> at port 0x60,0x64 on isa0
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
sio0: type 16550A
sio1 at port 0x2f8-0x2ff irq 3 on isa0
sio1: type 16550A
ppc0: <Parallel port> at port 0x378-0x37f irq 7 on isa0
ppc0: SMC-like chipset (ECP/EPP/PS2/NIBBLE) in COMPATIBLE mode
ppc0: FIFO with 16/16/9 bytes threshold
plip0: <PLIP network interface> on ppbus0
lpt0: <Printer> on ppbus0
lpt0: Interrupt-driven port
ppi0: <Parallel I/O> on ppbus0
IP packet filtering initialized, divert disabled, rule-based forwarding
disabled, default to deny, logging limited to 10 packets/entry by default
ad0: 9541MB <Maxtor 51024U2> [19386/16/63] at ata0-master using UDMA66
acd0: CDROM <CREATIVE CD5233E> at ata1-slave using PIO4
Mounting root from ufs:/dev/ad0s1a





More information about the Ukfreebsd mailing list